МИ преди Covid-19 е имало ваксини и конспирация, но никога не са се противопоставяли така крещящо.

Този сайт никога не е гонил и не се е опирал на каквато и да било сензация, най-малко на гърба на страдание и дезинформация. Не се издържа и от реклама и в момента не ползва платено популяризиране. Единствената цел на тази статия е противопоставяне на перспективи. С доза ирония, защото в апокалиптични времена такава е нужна.

Силно натъртваме, че написаното не трябва да се възприема като агитация, а комбиниране на диаметрално противоположни гледни точки, всяка от които има свои привърженици. Разликата в обема на подточките касае Само различния характер на информацията!

Реалност:

1. Цялата структура на света се опира на правила, без които би рухнала. Освен онези, предпазващи от пълна анархия, всеки разчита на дадени чужди умения.

Лекарите се уповават на предварително доказани знания, опит и изследвания, болните – на лекари. Осъденият – на адвокат. Гладният – на производители на храна и места, от които да си я купи. И за обувките трябва обущар, няма да си ги оправиш сам. Обществата функционират благодарение на създадени условия, институиции и закони. В българската реалност последните не действат – съответно масовата невяра е най-силна. Но в 70% други случая ще си изпиеш антибиотика и всяко предписано хапче с всички странични ефекти безропотно и ще се оставиш да те оперират, вместо да ходиш на протест.

2. Масата коментатори са по-реактивни от дете на циганин и плеймейтка. Не събират информация, а споделят всеки пост и клип, врещейки, че ги мамят. Председателят на партия “Възраждане” вчера постна лайф, в който се чува, че ни бият ваксини с изтекъл срок на годност. Защото разполагаме само с такива. Отдолу: “убийци, геноцид, фашизъм”. 2% се разтърсват, 1% знаят английски. Не са прочели например, че според директора на Института по микробиология на БАН (Пенка Петрова), изтеклият срок не води до странични ефекти, а просто ваксината няма същата висока ефективност. Не са и видели, че не само у нас се ползват такива. Производителят на Pfizer дава изявления –  ОЧЕВИДНО се произвежда за цялата планета едновременно. По спешност. Това е прецедент за новата цивилизация.

3. Учените и лекарите се редят до най-висшата каста земни жители. Без тях съвременният свят в това си лице не би съществувал. Иди утре в гората да си построиш колиба, в която да родиш без упойка и акушерка и да кърмиш бебето си без памперси и психологически наръчници за родителство. Бос и щастлив, без телефон, лаптоп, електричество и каквото и да е удобство, без да ваксинираш децата си, садейки си домати и картофи и лекувайки се с билки. А като си счупиш крака или те се спука апендиксът, питай Бог вместо google “как да си направя гипс и да отлея скалпел”.

4. Доказано – по-малко ваксинирани => по-висока смъртност. Къде виждаме уловка?

5. Не те е грижа за родителите ти, децата със залепнали маски по лицата, клетия медицински персонал – на прага на сили, в бърнаут. Не ти пука за хората по улиците, бабите по рейсовете, икономиката. Лишен си от гражданско съзнание и сложни невронни връзки. Да не се ваксинираш е безотговорно и първобитно и никой нормален човек няма да уважи позицията ти.

6. Като малки вярвахме в Баба Яга и Торбалан. Днес ни пръскат от самолети с химически оръжия, отравят ни храната и организма с облъчване и хапчета. Стерилност, рак и фармацевтични сделки. Преди векове половината хора са вярвали в небивалици, а другата половина са изгаряли вещици. Винаги рационалността се е оказвала точната среда. Сега имаме достъп до цялата информация на света от хола си. Корупцията се хваща, напредъкът на технологиите и финансирането на изследователска дейност бележат пик. Има място за откачалки и духовно развитие, дискриминацията е толкова заклеймена, че почти е табу. Ако се случваха тези глупости, щяха да бъдат известни. И над 50% от света щеше да се бунтува.

7. Няма сектантска полза от редуциране на човечеството. Цялата печалба на богатите идва от консуматорското общество. Колкото повече – толкова повече.

8. Как ще чипират глобалното население, какво ще извлече от това шепата Световен Елит, в който вярваш, дори да е възможно?

Дистопиите са художествена фикция. Именно защото влизат в абсолютност. Не живеем в анимационно филмче. Невъзможно е мижав процент хора да управлява целия свят и в тоя миг от свободни, образовани електрони да станем герои на Оруел. Това не е логично. Каквито и режими да са съществували през историята, то те са касаели или дадена държава, или коалиция от държави. Дори в “Историята на прислужницата” не е дехуманизирана цялата планета.

9. Хората, на които зеленият сертификат (въведен почти навсякъде) им отнема конституционното право да пазаруват в мола и да пият Старбъкс, в началото твърдяха, че ВИРУС ИЗОБЩО НЯМА и кадрите от болници са театро. На тях ли да се опрем, чакайки да измрe половината ни население?

10. 8 милиарда земна популация. Официално обявено, близо 7 милиарда човека с поставена ваксина, почти 40% – всички дози. А Бай Ганьо си пие ракията, надул сръбско и руска пропаганда с дублаж като от 93-та, докато с мазни пръсти се заканва “няма да ме изиграете, говеда”. Ние ли сме богоизбраните спасители на кълбото, единствените просветени и мислещи? И щом е така, защо икономически, образователно и почти във всяка сфера сме на километри от (даже) средния глобален стандарт?

Конспирация:

1. Цялата структура на света се опира на правила, без които би рухнала. Създадените правила са даденост за обикновения гражданин.

Чинно приемаме онова, с което сме свикнали и опеката, под която сме родени. За Индия е нормално да вдишваш отрови, за държава от арабския свят е нормално жените да са получовеци, под нашето турско робство за невъзстаналите грабене и гавра са норма след някой и друг век издевателство. Дори така спряганият фашизъм е бил нормален. Всяко ново нормално зависи от призмата. Имаме достъп до глобални новини и стряскащо висока свобода. Предвид, че никога няма и е нямало безплатен обяд.

Технологично сме богове и с един клик грабваме каквото пожелаем – ново знание, продукт, храна, гледка от Алпите, шанс за секс, любов. С какво плащаме тогава? С данъци, които винаги са съществували? Или с бисквитки, оформящи личните ни консуматорски профили?

Може би просто в новата ера сме привилегировани да знаем и да имаме всичко, ако просто купуваме каквото ни е кеф. Win-win. Както никога досега.

2. Модерната цивилизация се върти около индивидуалния материализъм, закрепена е на гнили основи от несправедливост и страдание… и вяра, че земните ресурси за неизчерпаеми, превръщайки планетата в кошче за отпадъци. Дори във фейсбук можеш да призовеш приятелите си в миникампании, спасяващи планетата – я борейки присъщи за века или новоизникнали болести, я да изчистим океана от боклуци и за още бог-знае-какво. Немалка част от популацията стана веган, влогърството доказва свобода на словото и свободно популяризира всякакви инициативи, вкупом търсим решения за наболелите проблеми. Търсим ненасилието.

Огромният достъп до информация, обаче, води до пълно разпиляване. Разнородни проценти хора се заемат с 1 милиард разнородни неща. Упованието може да е мир и състрадание, но разчитаме на науката, на инстутициите и реда в света преди всичко.

На онези, от които зависят финалните решения, които ВЪОБЩЕ имат значение, повече от това 200 човека едновременно да затворят по-бързо крана на мивката. Човечеството рано или късно ще влезе в терминална или нова фаза. И е безумно, нелогично и по детски наивно да не вярваме, че колкото и да му пука на всеки индивид да съхрани общия дом, личната изгода повсеместно не бие всичко. Консуматорството бие всичко. Закачени сме за глезотията си и за големия (с всяка секунда множащ се) избор.

Това не е ли най-мирно разсейващото робство? Ако не смятате така, гледайте “Платформата”. О, да, всеки ще изяде колкото може. По тази линия, не е ли по-очевидно от бърнаут на лекар, че за висшестоящите важи същото. И най-логично, че зад тези уж огромни избор и свобода, които ни объркват, може да присъстват контрол и манипулация от невидно естество, докато псевдодемокрацията е прокъсаната дреха, с която се топлим?

3. Не знам защо думата “факт” винаги осмива думата “разсъждение”. Може би защото колкото и да се хвалим, че можем да мислим, разчитаме на нещо твърдо. На сигурност. На някой да ни каже.

На достатъчно изследване и поне минимална прозрачност. Това, че сме чели три месеца какво съдържа нормална ваксина и какъв е обявеният състав на новата и че ежедневно измират хора, имаме полуживот и медиците са пред колапс, е НОРМАЛНО ДА Е ВСИЧКО, КОЕТО НИ ИНТЕРЕСУВА, а останалото да е фон. Правото на живот е преди правото на избор. Но не е ли възможно те да се стопят в едно? В момента животът ни фиктивно или реално зависи пряко от нашия избор. Животът на всички останали също. И преди да бъда сезирана, че милиони ги интубират, а аз ръся кинопрепратки, то нека изтъкна, че всеки един филм се създава от голяма маса живи хора и масово отразява човешката същност, реалност и борби в своята история.

В “Зеленият път” от 1999 г. има сцена, в която психопатът казва на малко момиченце – “Ако гъкнеш, ще убия сестра ти”. После се обръща и го казва на другата.

Това, което от две години се лее отвсякъде е буквално:

“Ако не стоиш у вас, чакайки ваксина, родителите ти ще умрат. Ако не спазваш мерките, всички около теб ще се заразят. Ако не се ваксинираш, децата ти няма да посещават училище. Ако не се ваксинираш, приятелите ти ще фалират. Ако не се ваксинираш, икономиката ще загине. Ако не се ваксинираш, спираш живота. Ако не се ваксинираш, носиш вина за всички умрели.”

Всички те сочат с пръст като родотстъпник, садист и откачалка и ти пак… не ваксинираш собственото си тяло. Извънредна ситуация предполага извънредни методи, обаче всички методи отначало се базират на страх, вменяване на вина и все по-голямо скъсяване на избора, докато все пак ти се предоставя такъв. Което и за masterplan е гениално. Най-лудите биха предположили че утре ще дойдат у вас да те надупчат, а по-малко лудите – че ако има замисъл, то това силно напомня на тест – какво би станало, ако се приложат дескриминиращо репресивни мерки. Как би реагирало човечеството на насилствени ограничения и каква част от него ще се разбунтува, ако залогът е висок.

4. Очевидно неголяма. Ако ние се окажем най-будните, това ще е абсолютният куриоз, дори за гениалните конспиратори.

Българинът обяснимо не вярва на нищо, освен нож в гърба, няма почва да го прави, нито минало, което да подкрепя, че си струва. Доцент Петър Атанасов, шеф на ковид отделението в Пирогов, на линия през цялото пандемично време, твърди, застанал зад авторитета си, че няма нито един пациент или колега под наблюдение, който да е повторил вируса след естествено добит имунитет. Съветва неболедувалите да се ваксинират, но независимо дали сме, ако е било отдавна, пак практически сме длъжни (освен ако не си правим през ден тест). За да имаме достъп до друго, освен храна и лекарства. Как така ваксината да не е задължителна? При всички ли други държави масовото население присърце се е ваксинирало, или предимно от ужас, вина, локдауни, близки жертви и… черни медии. Наистина ли човечеството не се е изправяло досега пред по-страшен, неовладяем вирус, който може да срине цялото ни развитие из основи? И дори ваксината не обещава.

Според скорошно изследване в Израел ваксинираните преди почти година са от 6 до 13 пъти по-податливи на инфекцията от неваксинираните, прекарали вируса, и с 8 пъти по-висок процент да бъдат хоспитализирани.

Няма дори да намесваме поне нашенските истории за произволно писани ковид пациенти или здрави, поставeни в стая със заразен (пример от близък) заради финансова облага.

Можем да приемем, че във всички страни хаосът е виновен за несъотстветствията. Дошъл от факта, че учените не са се сблъсквали с такъв тип криза, отговорност и зараза и все пак присъстваше (някъде още присъства) противоречие дали естественият имунитет е по-силен от придобития чрез ваксина.

Тоест целият свят няма идея какво да направи и пуска сертификати, за да избави от природна чистка човечеството.

5. Има ли логика през цялото време световно да ни разсейват с удоволствия и точат, а разсейката с абсолютен хаос и повсеместно измиране да е извън всяко човешко разбиране за възможно? Или всички ресурси са на масата, достъпни за всички, защото това е най-масовата глобална криза и ще си помогнем? Докато човешкият живот при всички други случаи не значи нищо. Повече от продукт.

6. В интервю на Станислав Цанов Васил Божков твърди, че освен масон, е и част от Световния Елит. Макар че знаем ли точно кой е каймакът. А допускаме ли въобще, че най-влиятелните и богати личности и фамилии, които го съставляват, не са се „нахранили“ откъм стандартна власт и блага? И ако допускаме, че във всяка страна (дори най-уредената) има производно на мафия и се доверяваме само на независими журналисти, то на най-горно стъпало има световна шепа мафия. Какво цели тя, до каква информация има досег и не ламти ли за нещо повече, спрямо мащабите на властта, с която борави?

7. Ако парафразирам известен цитат – очевидното се скрива най-лесно. Ако ни стрелят по улиците, бягаме. Кажат ли “не можеш и не давам”, мигом – протест.

Но “ето ти достъп до цялото кино и литература на света, черен петък, секс приложения, 150 жанра порно, всички видове храна на кълбото и неограничен личен избор в замяна на достъп до всяко твое предпочитание и….”. Не знам дали има „и“, но с всяка изминала година достъпът до лични данни става все по-нагъл.

Дори най-невзрачното приложение иска достъп до целия ти телефон, за да го имаш, пускат се шегички как агенти подслушват разговори, крием си камерата на лаптопа със стикер… какво ще е новото?

8. И без “Боен Клуб” и “Матрицата” – които бяха революционни за времето си, размиващи понятията свобода и реалност, нека се съгласим, че в днешното общество стандартен тоталиризъм и видно груби ограничения не могат да виреят. Какъвто и Елит да има, масата сме ние. Тази маса е многобройна и сред нея, освен всякакъв тип съзнания и системи, в крайна сметка битуват и гениални умове и милиони хора на всякакви позиции и с разнородни компетентности.

Основният довод против злокобен план вероятно гласи, че не е възможно 80% да бъдат заблудени дълго от дори 20%. А възможно ли е среден процент да го допускат, но никога да не биха си признали, камо ли публично? Камо ли в уредена държава, в която само няколко боцвания те делят от хубавия, нормален живот, а другото е безподобно усложнение, което и без това не успява да достигне достатъчно голяма масова вълна, че да не те нарочат за глупак. Което е ново обяснение на нашето положение. Глупави или широкоспектърни, на масата хора отдавна не им пука.

Но някъде в символизъм, другаде – смляно, различни послания съществуват, дори Конспирация отдавна да е синоним на Глупост. И уловката да не е валиден аргумент. Освен, ако не вярваме, че сме филантропски управлявани, че всяко ниво власт нe качва ново ниво алчност, спрямо наличната си информация, че сме истински свободни и че… извънземните са хипотетични, защото ОФИЦИАЛНО не сме се запознали.

Щом не е казано по CNN, в цялата галактика има само 8 милиарда разумни същества плюс животни и насекоми. Нали всяко истински революционно откритие намира път към масовата база данни?!

9. Само представеното технологично развитие се развива с такива темпове, че андроидското бъдеще изобщо не е фикция. И да не копира най-дистопичните апокалиптични сценарии, самият google твърди, че научната-фантастика се измества от кино в реалност. Налудна ли е конспирацията, че част от нея може вече да е реалност, обявена на хапки? В 90% от всеки тематичен роман или кинопродукция правителството и шепа елит са the bad guy, който дърпа конци и мисли умни стратегии. Нарцистично-глупаво е да е вярно и вмъкнато навсякъде.

Но пък ако има bad guy, може да се проследи във всеки втори документален филм за сериен убиец същото – оставям почерк навсякъде, но не може да ми направите нищо. Абсолютен факт е, че обикновеният човек винаги ще знае много по-малко от дадени групи хора с достъп до повече власт и ресурси, а те пък ще знаят по-малко от онези със секретна власт и ресурси и така по стълбичката. Не на търсено информиране, въпрос на чиста вяра е, че ще се ползва с висши и утопични цели. Вместо обратното.

10. Редуциране на световното население? Да, няма първосигнална логика в изпразване на царството.

Може би има лека, че колкото и да остане, ако е по-контролирано, ще е предостатъчно. Или пък, че за да ни е уютно и с по-малко щети, в сегашния начин на съществуване и замърсяване, то трябва драстично да намалее. Защо да се всяват глобален хаос и пълна безредица, за да се убива с изкуствено създадени вируси и да се чипира просто за социопатски кеф? Но пък има логика най-големите корпорации постепенно да глътнат малкия и среден бизнес и въобще всичко извън себе си. Има логика рано или късно да настъпи различен световен ред (което при всички случаи ще е поетапно), след като в цялата история, на различни места, прекият тоталитаризъм винаги най-много се е услаждал на властимащите.

Без да се ровим в дълбокия нет или гледаме клипчета, в които разни холивудски фигури твърдят, че педофилията и содомизмът са на почит в кръгове на популярни лица като Том Ханкс и после безследно изчезват или умират. Без да вземем предвид, че немалка част от звездите в тая гилдия са ОФИЦИАЛНО обвинени във всеки род сексуален тормоз и гавра с актриси. Или че има нов документален филм за Уди Алън, в който една от осиновените му дъщери го обвинява в блудство, за което той не бива осъден, защото просто… отрича.

Без да намесваме привидно шизофренични сведения за трудно проумими още милиард скрити, свързани с насилие неща, които можем да открием само при желание, то какво говори всичко това за природата на човека, имащ право на всичко и измъкващ се на пръсти лесно?

Психологията също е наука, а поведението и механизмите му са надежден фактор за предвиждане, категоризиране и осмисляне на действията. И те най-често са базово еднакви. Поне исторически погледнато.

Българите не успяват да контролират политиците си, нито да ги прогонят лесно. С почти пълно изтичане на записи и улики. Медиите никога не са работили в служба на средностатистическия човек. Ако приемем за милисекунда, че конспирациите са истина, то кофти обирачите на меда едва ли ще се затруднят в целта светът да изглежда точно по днешния начин. Бранещ се от инакомислещи, уплашен и агонизиращ.

Шизофренично е всички да лъжат, абсурдно е всички да знаят със сигурност, а ясновидците нямат сертификат за истинност. Най-основното е, че животът, макар обвързан с други, ще си остане лична отговорност.

Този текст не цели допълнително настройване на двете групи, а обединение! Ако приканваме въобще към нещо, то е пряко съобразяване с текущата ситуация в нашата страна, съобразно много източници. Не само на база изложените разсъждения (ако потвърждават изцяло конспиративна линия мислене).