Ваня Запрянова или Ванеса Сиймор е океан, залял ефира, спорта, шоубизнеса и сетивата на отворените. Тя е лирична душа, но има диплома за кинезитерапевт. Изявява се като ТВ водеща, каскадьор, има своя песен, а миналия месец отпадна на крачка от финала в „Игри на волята“. Всички сме различни – някои бият чести спирачки, за да отдъхнат, други предпочитат резки завои за доизграждане на личността. Според Мечо Пух медът никога не е достатъчен, така е и с разгръщането.

Ваня подбра 5 свои любими и различни книги за нашата рубрика:

1. „Колелото на съдбата“ – Елисавета Логинова

Препоръчвам цялата поредица, която е от 3 книги. За мен е твърде наивно да смятаме, че живеем само един живот и че по-големи от нас, хората, няма! Доста интересни неща прочетох там за енергиите във Вселените (да, множествено число), за душата и материята, преражданията, измеренията и т.н. Специфична литература, която не може да бъде разбрана от читател, без да е отворен към подобен тип информация.

2. „Баба праща поздрави и се извинява“ – Фредрик Бакман

Не помня да съм чела по-забавна книга от тази! Всъщност, която и книга да хвана на посочения автор, резултатът е един и същ – смях до скъсване и един куп лампички, които са светнали в главата, защото наред с хумора, в книгите на Бакман намираш много уроци и поуки под една или друга форма.

3. „Под игото“ – Иван Вазов

Чела съм тази книга 3 пъти и всеки път ревяща. Като я довършиш, осъзнаваш колко малки са твоите проблеми всъщност, колко малък си ти и колко големи хора, ЧОВЕЦИ, има на тоя свят.

4. „Момичето, което изпи луната“ – Кели Барнхил

Признавам си, че имах афинитет към тази книга още преди да я прочета, защото, когато ми я подариха, казаха, че им напомням на главната героиня Лунамалко диво момиченце, което няма никаква представа за магичните сили, които притежава. Трябваше само да я прочета, за да се убедя в приликата. Убедих се!

5. „Тайните знания на индианските шамани“ – Петер Орцеховски

Чудесно четиво, което може да ти даде насоки как да използваш енергията на четирите елемента – вода, огън, земя, въздух, в забързаното и хаотично ежедневие на съвременния живот.

Ваня под пара в „Игри на волята“.

Може да последвате инстаграм профила на Ваня Запрянова, както и да разгледате още пет любими заглавия на друга успешна дама.