С „Avengers: Endgame“ феновете на Marvel доживяха и края на една епоха от преживявания. Макар и да не може да се сравнява, все пак я има тръпката от очакването на историите, които все още не сме видeли. Смело ще е да се очаква „Black widow“ да достигне постиженията на предходните части, но със сигурност няма да има фен на поредицата, пропуснал да го гледа.

С излизането на трейлъра заваляха предположения и прогнози от критици и любители. За някои образът на Наташа Романов (Скарлет Йохансон) е един от най-интересните и потайни такива и заслужава поне едно продължение. Според други – вече е излишно да се продължава сагата и точно „Черната Вдовица“ е стъпка назад след грандиозния финал. Така или иначе Йохансон е една от последните от оригиналния каст на „Avengers“ със соло проект. Джеръми Ренър ще има свой собствен сериал „Хоки“ в Disney+, а Марк Ръфало е единственият, лишен от личен филм, тъй като Universal Pictures притежава правата върху всяка самостоятелна лента за Хълк.

Продукцията е фокусирана в мистичното и тъмно минало на Наташа Романов (Черната Вдовица). Действието се развива някъде в периода между „Captain America: Civil War“ и „Avengers: Infinity War“. В няколко от филмите за „Отмъстителите“ Клинт Бартън (Джеръми Ренър) споменава Будапеща, а по трейлъра личи, че най-накрая ще научим повече за това пътуване. Там Романов участва и в бойна сцена с жена на име Елена Белова. Белова става втората черна вдовица в сериите по комиксите, посочена като сестра на Романов.

Изчерпаха ли Марвел героите, или има още с какво да ни изненадат? Пристига ли нов любим злодей? Какво още очакваме през 2020 година, вижте тук.