Били Айлиш, „Малкълм и Мари“, „Бащата“ – февруари не ни разочарова. През месеца на любовта ви сервираме обиколка около оста на най-популярния тийн кумир, близки кадри от сърцето на нейно величество Сериозната връзка и… Сър Антъни Хопкинс.

„Малкълм и Мари“ / Netflix

Черно-бяла лента, герои с какаова кожа и пламенни спорове. Какво повече да искаме? Освен да надникнем зад завесата, дисектирайки влюбването – в крехката реалност, която всеки ще припознае. От 5-и февруари е налична една от най-блажените сетивни истории. „Малкълм и Мари“ си е епопея за взаимоотношенията – толкова трудни, хаотични, но желани от всекиго. Близост vs Проблеми, Желания vs Компромиси. Сам Левинсън (режисьор, сценарист и продуцент) отново се спира на Зендая, както успешно прави в „Еуфория“, внушава интимност у зрителя със своя кадър и поднася филм, сниман в условия на пандемия. Приписват големи награди и надежди на тази фехтовка между двама влюбени и вероятно си струва да попадне в списъка ви.

„Светът е малко размазан“ / Премиера: 26 февруари

Както сме намеквали и преди, Били Айлиш не е за подценяване, а е дете на революция. Хит след хит, обмислени текстове, импровизации и много страст към творчеството. Любопитството тегли към документалния филм, описващ пътешествието ѝ към успеха и славата, подето едва на 17 години. Много научи, поигра си със стайлинг, визия и стилове и сега ни прави свидетели на „кухнята“ зад всичко това. Ще чуем и доста от разсъжденията ѝ, защото, та-дааа – тя не е никак глупава, а се врежда сред хората, които наистина знаят къде стоят. Целите ѝ винаги удрят тавана, но за всеобщо щастие (под ръка с таланта на Финиъс) – ги изпълнява. Събитието предстои по Apple TV+.

„Бащата“ / Премиера: 26 февруари

Макар с минала официална премиера и есенна прожекция у нас, се очаква от края на февруари шедьовърът „Бащата“ да е широко достъпен за гледане. Пиесата на Флориан Зелер е абсолютен хит по света и е поставена по нашите ширини с участие на Владо Пенев. Няма да сравняваме г-н Пенев със Сър Хопкинс, но да речем, че са еднакво достойни за ролята. Сюжетът гравитира около своенравен възрастен човек, който желае да запази авторитета си, но бавно го губи в инат и делюзия. Оливия Колман е второто бижу в историята – дъщерята, която желае да помогне, но от любов позволява да разбъркат живота ѝ. Чакаме лентата с нетърпение – да се гледа с кърпички, шоколад и розе!

Не знам дали ви вдъхновихме за приятно кино усамотение или соаре, но няма да съжалявате за дадения шанс. А докато чакаме, може да се потопим в sci-fi бъдещето.