След три стари заглавия с класен саундтрак е време и за три предстоящи сериала – още вървящи или чакани. Два от тях са адаптирани от книги, а Dark – просто добре измислен. За да ги съберем, то значи ги свързва качеството. Няма да загубите време, но за сълзи и мир не обещавам.

Трейлърите са налице, за тези три сериала говорим:

Dark

Ако обичате Stranger things, свръхестествено и „сън в съня“, Dark ще ви се услади. Не е пай с блудкава диря, трудно разочарова, макар и на немски. Започва през 2017 г. и точно днес е на финалната права с трети сезон. Какъв ефект оставя изчезването на две деца върху семействата и жителите на немско градче? Заслужава ли си 8.8 звезди в Imdb и “insanely good“? Ще разберем от Netflix. В случай че сте гледали първите два сезона, да напомним, че качват трети днес. Правим си кафе и пускаме.

Бьорнстад

Фредрик Бакман е удобен писател. От онези, които чуваш и разбираш, с бърз достъп до ума ти. “Човек на име Уве” е романът, който проглуши читателските групи и поде масовия успех на автора с 400 000 продадени екземпляра. “Баба праща поздрави и се извинява”, “Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг”, “Брит-Мари беше тук” и “Тревожни хора” са други негови творения. Една от по-тежките му книги ще e третата филмирана, а именно „Бьорнстад“ – вечно приятелство, тийн брутализми, хокей и жертви на страха. Дали целта бие средствата ще разберем тази есен по HBO, а ето и трейлърът:

Историята на прислужницата

Ех, Джун, ех, Озборн. Всеки зрящ, с работещ стомах и сърце, обожава Елизабет Мос. Тази Еmmy машина, която играе с очи по-сносно от разни префърцунени актьори, минали топ школи и партньорства с Де Ниро и Стрийп. Екранизацията по Маргарет Атууд е чудовищно добра и си има от всичко – съспенс, яка кинематография, умен сценарий и зрелище. Продукцията е без слаб сезон и актьор, а трети завърши с поредeн подвиг и жертва на Джун в дистопичния Гилиад. Чакаме си революция, епични контра реплики, goosebumps и уроци по смелост. Четвърти сезон излиза през 2021 година (по Hulu) заради ситуацията с Covid. Ще е само 10 епизода, но тийзърът подсказва, че си струва.

Следете mat.bg за още новини покрай тези продукции и всичко ново с потенциал.