Ивелина Петрова

Коледа е време за вълшебства, домашен уют, аромат на портокали, ябълки с канела и много мързелива, заслужена почивка. Знаем, че през почивните дни срещите с приятели и роднини са задължителни, но колкото и да са приятни, признайте си – мечтаете да  отделите и необходимото внимание на дивана, топлото одеяло, наслаждавайки се на коледни филми, носещи магия и добро настроение. Затова сме ви подготвили пет невероятни заглавия, с които ще се изстреляте в света на коледните вълшебства.

„Чудото на 34-та улица“

История с емоционален сюжет, която категорично доказва, че чудесата са възможни. „Чудото на 34-та улица“ учи на вяра в доброто, в любовта и белобрадия старец. А дали малката Сюзън ще докаже на майка си, че Дядо Коледа е истински, остава да видите в лентата.

„Ваканцията”

Айрис и Аманда решават да разменят домовете си за ваканцията. Всяка попада в различен от своя свят, но смяната на обстановката води до последното нещо, което търси, а именно – любов. Този коледен и романтичен филм е и с чуден актьорски състав – Кейт Уинслет, Камерън Диас, Джъд Лоу, Джак Блек.

„Елф”

Списъкът с коледни филми не може да бъде лишен от „Елф“. Взел 2 награди (ASCAP Film and Television Music Awards и Golden Trailer Awards), той грабва зрителя с великолепни превъплъщения и сюжет. Бъди вижда, че светът е загубил Коледния си дух, а това води до редица проблеми за Дядо Коледа. Затова той и приятелката му – красивата продавачка, която също е елф, са решени да направят всичко възможно да покажат на света истинския смисъл на празника

„12 мъже за Коледа“

Да загубиш престижния си пост в Манхатън точно на Коледа не е най-прекрасното, което може да ти се случи. Джей Бакстър е съкрушена, безработна и зарязана от гаджето си – проспериращ адвокат. Отчаяна, Джей решава да приеме първата оферта за работа, която ѝ предложат. Така се озовава в забутаното градче Калиспел в Монтана. Като рекламист нейната задача е да помогне на местния отряд на Гражданска защита да набере средства. Как и дали ще успее и ще намери ли отново любовта вижте в „12 мъже за Коледа“

 „Четири Коледи”

Романтичната комедия с участието на Винс Вон и Рийз Уидърспуун грабва веднага зрителския интерес и неусетно потапя в магията на Коледа. Брад и Кейт не обичат да прекарват празника с роднините си и винаги успяват да избегнат честването му със семействата си, като предприемат далечни пътешествия. Съдбата обаче им поднася изненада – когато пристигат на летището, всички полети са отменени. Този път няма изход и никакви извинения. Така Брад, баща му, Кейт и майка ѝ се налага да празнуват Коледа заедно. Дали семейните тайни и предизвикателствата ще развалят взаимоотношенията на Брад и Кейт, или любовта им ще се окаже по-силна от тайните на миналото?

Ако не ви е до коледни филми, ето няколко други идеи.