Едно от емблематичните заглавия в хорър жанра – Resident Evil 3: Nemesis, ще получи своя дългоочакван HD римейк. Отменете всички свои задължения за 3 април 2020 година, защото тогава Capcom пуска своето най-ново бижу. Оригиналната игра видя бял свят през 1999 година, но любителите на ужасите все още си я пускат.

Създателите представиха кратък трейлър, визуализиращ нова част от историята на Джил Валънтайн, която ние вече добре познаваме.

Вижте видеото тук:

По-рано тази година беше пуснат римейк на Resident Evil 2.

Повече от 3 милиона копия бяха разпродадени, а този път се очакват дори повече. Заглавията са за PC, PS4 и Xbox One. След обявяването на новината заваляха хиляди коментари – феновете се разделят на две.

Голяма част от заклетите почитатели на страшните игри се обявиха твърдо „за“ новата част и изразиха нетърпение да продължат приключението. Най-върлите пък предупредиха създателите да не изменят напълно визията и характеристиките на главните герои, защото така рискуват да избягат от автентичността. Съществуват и фенове, които не са много доволни, че заглавието ще бъде „пипано“ и желаят то да си остане само в оригинал.

Новият Resident Evil 3 идва с мултиплейър боен режим!

Той се нарича Resident Evil: Resistance, подробна информация вижте тук. С него ще можете да се насладите на несравнимо забавление – вие и вашите приятели. Дали ще се спасявате от зомбитата, или… вие ще сте зомбитата, създателите оставят избора на вас.

Така наречените „survivors“ имат за цел да избягат, преди времето да изтече. Сторят ли го, то те печелят играта. Техният противник е „mastermind“, който трябва да направи всичко необходимо, за да им попречи. Или да си го кажем на български – модерна версия на „стражари и апаши“.

Създателите на играта ще се погрижат за най-запалените фенове със специално колекционерско издание. Цената още не е ясна, но вероятно ще трябва да се бръкнем доста. Последно, но и не на последно място – продуктът е 18+! Длъжни сме да предупредим най-малките ни читатели, които ще трябва да почакат, за да изпробват сами заглавието.

И не забравяйте, винаги има светлина в тунела.
П.П. – след като написах статията, забелязах, че пичът вдясно е с леко липсващ крак.