Страхотни новини! Ежеседмичната безплатна игра в Epic Games Store е повече от любопитна – Assassin’s Creed Syndicate. От 21 февруари (петък) започва опровергаването на поговорката „безплатен обяд няма“.

Традиционно в платформата се пускат бюджетни заглавия от тепърва прохождащи студиа. Този път обаче не е така. С оценки между 8,5 и 9 по десетобалната система екшън приключението гарантира забава. Историята е увлекателна и ни дава възможност за виртуална разходка из Лондон… от преди 130 години.

Но какво всъщност е Assassin’s Creed?

Сериите са представени за първи път през 2007 година и оттогава завладяват приключенския жанр. Игрите са дело на Ubisoft. Въвеждат ни в света на наемни убийци (асасини) и темплиери. Включват както исторически, така и научнопопулярни елементи. Навярно създателите са били сигурни в успеха си, но цифрите са стряскащи – над 140 милиона продадени копия до септември 2019. Официално Assassin’s Creed е най-популярната игра на франчайза и изобщо една от най-продаваните в историята на гейминга.

Assassin's Creed

Преди време бял свят видя едноименният филм, но отзивите му са предимно негативни. Историята от игрите допълват и серия книги.

В Assassin’s Creed Syndicate основно играем с близнаците Якоб и Евие, чрез които ще се опитаме да освободим Лондон от контрола на тамплиерите. Действието се развива във Викторианската епоха. Ако винаги сте се чудели какво представлява индустриалната революция, то играта е точно за вас! Предишното заглавие от поредицата – Unity, разочарова и в тази част създателите не остават длъжници.

Екшън сцените са много подобрени, както сами можете да се убедите от трейлъра. Подсказка: в една от мисиите ще се впуснете в луда гонка с… файтони. Зрелището е гарантирано, а самите бойни действия са брутални на моменти. Длъжни сме да предупредим по-малките ни читатели, че в играта има насилие.

Ако не сте пробвали тази поредица, то бързо поправете грешката. В началото на срока/семестъра сме, така че време за губене – има!