Nuguri, Canyon, Showmaker, Ghost, Beryl и треньорът Zefa изписаха имената си със „златни“ букви в историята на League of Legends (LoL).

Корея отново е на върха!

DAMWON Gaming спечели тазгодишното издание на Световното първенство по Лига след успех с 3:1 игри над китайския Suning. С това прекъсна серията от две поредни първи места на Китай и върна корейците на мястото им. Преди това те бяха записали пет последователни триумфа.

Двата отбора си размениха по една игра в началото, оставяйки без дъх стотиците хиляди зрители в платформите за онлайн стрийминг.

Стадионът в Шанхай избухна при историческия първи „Пента кил“ на световни финали. Той бе дело на топлейнъра на домакините – Bin, с Фиора.

Десетте най-добри играча на League of Legends не спряха да показват моменти, които дълго ще бъдат повтаряни. Непрестанни отборни битки по всяко кътче на картата и много луди отигравания – така ще запомним тази финална серия.

Така завърши един луд месец с League of Legends.

Най-добрият европейски отбор G2 беше елиминиран именно от шампиона DAMWON на полуфинал с 1:3.

Fnatic, с българина Hyllisang в състава си, отпадна на четвъртфинал от сочения за фаворит Top Esports (Kитай) след пълен обрат и 2:3 игри.

За MVP на турнира беше избран най-добрият „джънглър“ в света – Canyon (DAMWON Gaming).