Фен сте на League of Legends, но в последно време играта ви идва в повече? Не се притеснявайте. Гейминг индустрията има какво да ви предложи. На пазара има милиони подобни на League of Legends игри, повечето от които не са нищо особено, но се намират и доста сполучливи. Една хубава пауза от LoL често дава положителен ефект, след като се завърнете в света на Runeterra.

1. Dota 2 (2013)

Големият конкурент. Това също е безплатна MOBA игра, която обаче разчита повече на 1в1 сблъсъците. Всичко протича една идея по-бавно тук и това може да ви допадне. Битките също са по-продължителни. Ако не ви се обръща директно към „врага“, пробвайте някой от следващите варианти.

2. Heroes of the Storm (2015)

И това заглавие е безплатно. Blizzard използва героите от света на World of Warcraft, Starcraft и Diablo. Доста по-лесна и опростена е от Лига и затова се препоръчва на начинаещите геймъри.

3. Smite (2014)

Тук феновете на митологията могат да се чувстват специално поздравени. Тази скоростна MOBA също е много достъпна, а основната разлика е в самия изглед. В League of Legends виждаме действието отгоре, докато Smite предлага „търд-пърсън“, подобно на шутърите. Това прави играта толкова уникална. Има разнообразни режими (game mode). Определено не е за всеки, но нищо не пречи да я тествате.

4. PlayerUnknown’s Battlegrounds (2017)

Сто играчи са пуснати на самотен остров и последният оцелял печели. Филмовият сюжет е чудесно представен в това и още няколко заглавия на игри. Отново е безплатна, поради което събира милиони почитатели по цялото земно кълбо.

5. Arena of Valor (2016)

Тук всичко е идентично с LoL. Играта предлага различни режими, но най-популярният е 5в5. Унищожават се миниъни, сгради и се събират ресурси за успешни тийм файтове.

Ако ви е доскучало от Лига или просто постоянно се падате с неандер… слаби съотборници, то нищо не ви пречи да разнообразите с някоя от тези игри. Очаквайте и вторите пет предложения за подобни на League of legends игри.