Продължаваме с втората част от заместителите на Лига. Играта, която е склонна да изкара извън нерви и учител от манастира Шаолин. Същестуват още дузина по-приятни занимавки… но и не толкова зарибяващи, предполагам. Представяме ви още пет подобни игри, които могат да ви изкарат за малко от блатото на LoL след серия от загуби.

6. Paladins (2018)

„Фърст пърсън“ безплатна MOBA. Предлага доволен набор от герои с най-различни умения и приспособления. В играта има конфликт между две фракции, а създателите от Evil Mojo Games са се погрижили да направят войната им незабравима.

7. Vainglory (2014)

Ако търсите опростен вариант на League of Legends, това е вашият избор. Първо бяха пуснати версиите за смартфон. От 2018-а вече можем да я играем през персоналния си компютър. Играта има само 38 героя. Петте режима ще ви се сторят като лесна работа, ако сте на „ти“ с жанра.

8. Prime World (2014)

Тук освен 5в5 и 3в3, можем да се пуснем 4в4. Става въпрос за битка между нации, които се опитват да си разделят енергиен ресурс. Помагате на техните армии и завладявате нови територии. Създадена първо за PC и Mac, разтоварващата стратегическа MOBA вече е достъпна за почти всички платформи.

9. Ace of Arenas (2015)

Страхотна за геймъри, които постоянно са в движение. Предназначена е изцяло за смартфон индустрията. След като отключите поне 12 от 50-те героя, ще можете да се впуснете в приключението на ранк игрите. Битките един на един са също толкова вълнуващи – както и отборните. Печелите точки, докато събирате любопитните погледи на съседите си в метрото.

10. Strife (1996)

И една класика от 90-те години. Изворът на думата „олд скул“ в този жанр. Ролева екшън MOBA, в която достъпно можете да разговаряте. Добавени са елементи на „фърст пърсън“. Интересното при нея е, че след известен период извън битка героят ви започва да регенерира жизнените си точки. Също така си има и свое животинче, което му помага в битките. Модернизираната версия е от 2014 година. Предложение за ценители.

А ето и първата порция подобни на LoL игри, сред които – Dota 2 и Arena of Valor. Приятно сърфиране!