От 23 септември култовата игра Rocket League вече е безплатна! Преди време студиото Psyonix обяви, че обмисля да направи значително по-достъпен продукта си и ето, че най-после моментът настъпи.

За незапознатите – Rocket League е футбол, но с коли.

Заглавието вече извоюва мястото си в гейминг средите. След пет успешни години всеки ще може да му се наслади срещу 0 долара, вместо срещу 20, както бе до момента.

Новината идва с гигантски ъпдейт. Козметичните подобрения по моделите и игрището са видими с просто око. Сериозни промени има и в ранкинг системата. Вече най-високият ранг няма да е Grand Champion. Той ще бъде разрязан на три подразделения, а след него вече ще има Super Sonic Legend.

Ще има турнири със специални награди.

Очаква се геймърите да харесат много идеята за новите съревнования, които ще им дават Tournament points и най-различни глезотии в играта. Тези точки ще се ползват за неща, които обичайно трябва да закупите с реални средства. Все пак от Psyonix ще пожелаят да получат нещо срещу труда си, нормално. Създателите представиха новия Rocket Pass. Концепцията му е да не задължава играчите да купуват продукта, а да инвестират пари в любимата си игра само ако много искат дадено подобрение. На същия принцип действат и останалите безплатни заглавия като League of Legends и Fortnite.

От 23 септември Epic Games Store ще е новият дом на играта.

До момента продуктът беше наличен в конкурента – Steam. Очаква се всички нововъведения да вдъхнат свежест в Rocket League и да пленят много нови състезатели. Фактът, че е безплатна отваря изцяло нова таргет група от клиенти. Децата вече ще могат да я теглят, без много да му мислят и да молят родителите си. А и никой не обича да дава пари за нещо, което може да му омръзне след ден-два.

Мачовете със суперколи никога няма да бъдат същите. Екшънът е гарантиран!