Или поне една предполагаема част от нея е включена в art book продукт, представящ изкуството и естетиката на Cyberpunk 2077. Самата книга е издание на комиксовите продуценти Dark Horse. Струва 100 долара и може да се закупи от Amazon (за тези от вас, които са маниаци на тема книги и този конкретен пънк жанр). Всъщност частта от картата на играта е отпечатана на корицата и не е цяла, но това е добър повод да поразмишляваме над света на Сайбърпънк 2077 и в частност – площта, в която можем да се развихрим.

Cyberpunk 2077 art book map cover
Част от игровата карта на Cyberpunk 2077 може да се види на корицата на art book книгата със същото заглавие

Какво знаем до момента

Създателите на The Witcher поредицата ни уверяват, че отвореният свят на Cyberpunk 2077 ще бъде много по-наситен със съдържание, отколкото този на Гералт, Йенифер и компания. Въпреки това картата на дистопичното приключение в бъдещето ще е осезаемо по-малка като площ. За сметка на това ще има допълнителен, „вертикален“ елемент. Иначе казано – ще можем да изследваме и приключенстваме нагоре по една допълнителна игрова ос (в добавка към стандартната хоризонтална такава). Все пак, да си припомним дебютния трейлър на играта – тази атмосфера на високи небостъргачи, наблъскани навсякъде сгради, пластове от неонов бетон. Би било жалко всичко това да не може да се изследва обстойно.

„Вземете света на „Вещерът“ и го натъпчете хубаво в една малко по-малка точка, като пропуснете само природните пущинаци – ето това ще бъде картата на Сайбърпънк 2077“, ни пояснява Richard Borzymowski, главен разработчик на предстоящото заглавие.

Също така е важно да отбележим и друг факт за играта – мултиплейър ще има, но ще бъде добавен впоследствие към сингълплейър частта, вероятно с някое DLC (downloadable content). А, и да не забравяме – според този чаровен научнофантастичен сетинг през 2077 година все още ще има Съединени Американски Щати. Cyberpunk 2077 излиза на 16-ти април, 2020 година за PC, Xbox One и Playstation 4.

Какво ни се иска да има

Фенове на ролевите компютърни игри и на CD Project Red от години чакат това заглавие, а дълго време след първоначалния тийзър трейлър нямаше никаква информация. Нищо, за което всички зажаднели за нови приключения геймъри да се хванат – и за това сами започнаха да запълват липсващите парченца от сайбър пъзела. Естествено, това доведе до много различни теории, както и немалко желания относно мистериозното съдържание на играта. Е, това вече е минало, а ние знаем доста подробности и за геймплей-а, и за цялостната графика, но все пак някои романтични геймърски блянове си останаха.

Ciri може би се чувства добре в един… по-сайбърпънк свят

Иска ни се да има герои от другия голям ролеви шедьовър на CDPR – The Witcher, под една или друга форма. Съществуват дори теории, че Ciri е посетила действителността на Cyberpunk 2077 и е видяла една възможна паралена реалност. Иска ни се да видим препратки и намигвания към Geralt, към неговия свят на чудовища и фентъзи. Ще ни се да няма прекалено нахални микротранзакции, може би няколко скина от Вещерът, един-два кибермеча и летяща кола от бъдещето, модел “Roach”.

Но преди всичко се надяваме Cyberpunk 2077 да ни потопи в света си безапелационно и с всички възможни средства. Така както всеки фен на Гералт се е потопявал в света на Вещера. Летвата е вдигната високо, а тази предстояща игра има да запълва големи обувки, да оправдава огромни очаквания – надяваме се от все сърце последните да бъдат надхвърлени. Нека април 2020 година летвата на ролевите игри бъде за пореден път вдигната още по-нависоко, както само CD Project Red умеят!