Сьорен Бьерг, известен повече като Bjergsen, се оттегля от голямата League of Legends сцена. Звездата на американския Team Solo Mid (TSM) e решил да прекрати активната си кариера на професионален геймър след повече от 500 LCS игри. Все пак той ще остане близо до съотборниците си – на пост треньор в клуба.

Датчанинът прие много тежко представянето си и на отбора като цяло по време на Световното първенство в Китай. Шампионите на САЩ бяха поставени на първо място в групата си, но въпреки това загуби и шестте си срещи. Петицата беше срината от критики зад океана.

Bjergsen оставя зад гърби си стотици часове на професионални отигравания и забавни моменти.

В богатата си кариера той достигна до 10 финала на LCS. Спечели 6 пъти най-престижните серии по Лига, а 4 пъти беше избиран за MVP на турнира. Започна кариерата си през април 2012 година. Няколко месеца по-късно вече беше в отбора Copenhagen Wolves. С него впечатли цяла Европа и привлече вниманието на редица мениджъри.

През 2013 година замина за Америка.

Датчанинът е сред първите професионални геймъри, които получиха работническа виза за страната. Това беше голямо признание не само за LoL, но и за електронните спортове като цяло. Последните 7 години ревностно защитаваше цветовете на най-популярния американски отбор. Миналата година закупи част от акциите на клуба и така в момента е съсобственик. Вече ще бъде треньор на отбора.

Bjergsen успя да си спечели стотици хиляди фенове с агресивния стил на игра.

Несъмнено е сред най-големите звезди в гейминга в САЩ, а отказването му ще породи сериозен отзвук. Феновете вече започнаха да събират най-добрите му моменти в компилации, опитвайки се да го разубедят. Стана известен с отличните си умения на героя Syndra. Мид лейнърът я избираше и когато тя не беше сред силните герои на деня. Именно с нея той направи първия си пента кил на EU LCS срещу aAa.

Едни си тръгват, други остават – като най-популярният стриймър в Twitch.