Страхотни новини за всички фенове на Minecraft. Култовата игра официално беше добавена в геймърската „Зала на славата“. С вече над 200 милиона продадени копия – признанието е факт. За разлика от останалите, World Video Game Hall of Fame (английското наименование) е сравнително нов проект. Стартира през 2015 година, овековечавайки култови заглавия като Doom, Halo, Sims, Solitare и др.

Вижте нашия ТОП 10 от игрите на 90-те в две части (тук и тук).

Minecraft позволява строене от различни по вид блокчета в триизмерен свят.

Всеки има свободата да избира как да играе, като основните му цели са да оцелее след атаките на чудовища и да си построи подслон, освен ако е на „творчески режим“ (Creative Mode). Основата на играта се върти около създаването на постройки. Светът е направен от кубчета, които представляват различни материали като пръст, камък, руда, дърво.

Творческият режим е направен за забавление. В него притежавате всички предмети и блокове, които има в играта и може да ги използвате неограничено. Чудовищата не нападат и умирате единствено, ако изпаднете от картата (и на най-добрите се случва).

Към месец май 2020 година Minecraft има над 126 милиона месечно активни потребители. Само в Китай играчите са 300 милиона, а в световен мащаб – над 500 милиона! Официално това е най-продаваната игра с почти двойна разлика пред подгласника Grand Theft Auto 5. Налична е почти за всички платформи, задоволявайки потребностите и на най-претенциозните геймъри.

Понякога най-простите неща се превръщат в тотален хит.

Именно такъв е случаят с Minecraft. Играта е изключително популярна и в България. Кой би предположил, че строенето на блокчета ще се превърне в хоби на милиони геймъри?

Можете да номинирате вашето любимо заглавие за „Залата на славата“ на електронните игри тук.

Част от критериите за влизане в елитната компания са дълголетие, популярност и иконичност. Предложенията са публични и са достъпни до широката общественост.