Миниъните са изключително важна част от League of Legends (LoL). Благодарение на тях играчите получават ресурс за купуване на предмети, повишават опита си и вдигат нива, дават видимост на отбора, служат за пушване и тн. Още от самото създаване на играта става ясно, че умението да разучиш и предвидиш техните действия е от огромно значение за всеки състезател, особено ако иска да играе LoL на професионално ниво.

Движението им винаги е било само и единствено в права линия. Не притежават магии, като единствено изпращат автоматични атаки към най-близката до тях цел. Но особено в ранната част на всяка битка могат да нанесат толкова щети на единия от героите, че да преобърнат цялата игра.

Дали от Riot не са решили да променят това?

Изглежда за 10 години миниъните са понаучили доста от хората. На следния клип можем да видим как единиците „флашват“. Това е най-силната магия в играта – може да телепортира на момента всеки в близък радиус. Използва се както дефанзивно, така и в красиви агресивни отигравания.

Къде на шега, къде не… феноменът с флашващите миниъни започна да се появява все по-често. Играчите вече се питат дали пък няма така League of Legends да стане още по-интересна.

Натъкнахме се и на друго кратко видео, в което минъните ганкват.

Терминът накратко означава неочаквано нападение. Именно това прави единицата в клипа. Тук обаче е много по-вероятно да става въпрос за бъг, но и да не е така, професионалните геймъри ще могат лесно да се справят с тези атаки. Освен ако мъдрите умове на Riot не са решили да увеличат силата на част от миниъните, което ще дисбалансира играта.

Всичко това все още е в сферата на спекулациите. През годините станахме свидетели на толкова много промени в LoL, че вече се чудим на какво да вярваме.

От новия сезон картата се саморазрушава. Изчезват стени, появават се нови храсти, които правят противника невидим. Непрестанно добавят герои и оръжия – променят се класически персонажи. Но каквото и да става, League of Legends продължава да бъде социален феномен, който обединява милиони геймъри.