Ричард Тайлър Блевинс, по-известен с онлайн псевдонима си Ninja, отново е вкъщи. Стриймърът с най-голяма популярност в платформата Twitch пак е част от нейните редици. След известен период в YouTube Блевинс е решен да възвърне старата си слава в мястото, което го направи толкова разпознаваемо лице.

Много съм развълнуван отново да стриймвам на пълно работно време и да се завърна към моята лоялна фенбаза“, Ninja сподели в първото си интервю след голямата новина.

Наистина отделих много време да преосмисля решението си на коя платформа да записвам. Twitch ми помогна да се развия изключително много и да достигна целите си. В тази следващата глава от приключението ще привлека повече очи към неоценените геймъри. Искам да работя за обществото и за всеки един отделен геймър сред вас„, допълни Блевинс.

Параметрите по сделката не са обявени официално.

Говори се, че стриймърът се е подписал срещу 20-30 милиона щатски долара.

Не е ясно и за колко години е парафирал в редиците на Twitch. Ето какво заяви Майкъл Арагон, вицепрезидент на платформата:

„Тайлър е икона в гейминг средите и е страхотно, че неговите усилия променят цялата индустрия. Любителите на игрите вече се радват на много по-голямо внимание благодарение на него. А той едва сега започва!“

За незапознатите Ninja действително е най-разпознаваемият стриймър в цял свят. Често можем да го видим на някое бляскаво събитие редом до звездите от NBA, UFC и Шампионска лига. Каналът му в Twitch има близо 16 милиона абонати, а редовно го гледат по 100 хиляди души по едно и също време. Част от марковите игри с негово участие са Fortnite, PlayerUnknown’s Battlegrounds, H1Z1, Halo и други. В YouTube цифрите са дори още по-стряскащи.

Благотворителните му инициативи събират стотици хиляди долара ежегодно. Дарява на Американската фондация за превенция на самоубийствата, Асоциацията на Алцхаймер, а на E3 2018 Ninja и Marshmello спечелиха събитието „Fortnite Pro-Am“ и дадоха 1 милион долара на благотворителна организация по свой избор.

След като се информирахме за гейминг новости, да се впуснем в най-хитовия сериал тази година.