Посвикнахме с подвеждащите заглавие из българските, а и световните медии. На нашия сайт няма да откриете такива и ако сте се „излъгали“ да отворите тази статия, ще разберете това. Азиатците са доказани майстори в дисциплината StarCraft, но тук минаха на друго ниво. Няма лъжа, няма измама – Лим „Larva“ Хон Гю рискува да изкълчи ръката си, за да въведе комбинацията от Alt + F4.

Причината е необичаният размер на клавиатурата му.

Клавишите на този геймър покриват буквално цялото бюро. Уверете се сами:

Познатият с прозвището Larva геймър демонстрира уменията си на личния си стрийм. Чатът избухна при вида на чудовищната клавиатура, която азиатецът извади. Победителят от Zotac финалите през 2017 е в компанията на млада дама, която не намира за странни размерите на PC периферията.

В мрежата е наличен четиричасов стрийм, на който можем да видим и гости, мераклии да поиграят на огромната механична клавиатура. Вижте го тук.

Лим докарва причудливата техника на 2:05:00 от клипа.

Кореецът обяснява причината за странното пособие на родния си език. За жалост, стриймът му не е пригоден за англоговорящи.

Реакциите в социалните мрежи са положителни. Феновете дори отбелязват, че в даден момент Larva имал нужда да използва крака си, за да достигне до един от клавишите.

Как ли се мие това чудо? Сигурно ще трябва да наеме професионалисти.“, смее се потребител на Twitter.

„Рамената ме болят само докато я гледам“, гласи друг пословичен коментар.

Не бива да забравяме, че StarCraft е един от сложните електронни спортове. За корейците обаче е като детска игра, а неслучайно в страната е неформално приет за национален спорт.

Ще бъде интересно, ако употребата на клавиатури с подобни размери добие популярност и се превърне в тенденция. От това би потръгнал и бизнесът с бюра…

Ако се чудите дали изпирането на mousepad в пералня е добра идея – тази статия е за вас.