Популярният деец в света на електронните спортове Закари „Sneaky“ Скудери обяви готовност да се завърне за новия сезон в League of Legends. В момента бившият ADC играч на Cloud 9 се е отдал на стрийминг и на хобито си – косплей. За 2021 година обаче Sneaky е решен да се присъедини към отбор, който е част от американските LCS серии (League of Legends Championship Series).

През януари месец Закари официално обяви, че влиза в „професионална пауза“.

Той продължи да бъде много близо до съотборниците си от C9, след като игра под „синия“ цвят седем години. Стриймингът винаги е бил част от ежедневието му, а по време на пандемията рядко можехме да го видим на друго място – освен пред монитора.

Често Скудери се наслаждаваше и на различни заглавия от Лига. Sneaky е един от най-популярните е-спортисти в САЩ, а и по цялото земно кълбо.

„Ще бъда отново активен за професионален гейминг от началото на следващата година“, призна Sneaky. „Ако не си намеря отбор, няма да играя, но няма да приемам абсолютно всяка оферта.“

Освен като известен стриймър, Скудери се изявява успешно и на косплейската сцена. Всичко започна на шега… както повечето неща в живота. Често е упрекван, че се превъплъщава в женски персонажи. Един от най-популярните му косплеи е на скина Pizza delivery Sivir.

Героите му са както от игрите, така и от трендове в социалните мрежи. Наскоро фенове с изненада констатираха, че Sneaky е на трето място по популярност сред косплейърите в платформата Patreon. На базата на месечни дарения там американецът си изкарва съвсем приличен доход.

Към момента мястото му в Cloud 9 заема Йеспер „Zven“ Свенингсен.

Скандиванецът е една от главните причини отборът да се завърне на върха, където му е мястото. Zven е едно от най-добрите ADC-та в света и доминантният му стил на игра оставя без отговор противниците му в САЩ.

Нещо повече – беше избран в „идеалния отбор“ на полусезона. Със сигурност Sneaky ще бъде мотивиран да се раздаде максимално при завръщането си.