Не е обществена тайна, че играчите на League of Legends лесно се палят. Афектирани от загубите (понякога дори и при победи), геймърите изричат неща, които иначе не биха си и помислили. Наскоро Ви съобщихме, че да мютваш токсичните играчи винаги е добра идея.

Ще се убедите още повече това след следващите редове. Натъкнахме се на любопитна статистика. Винаги сме се питали какви типове играят Лига спрямо героите, които си избират. Лъч светлина по темата хвърля статистиката на едно от най-големите League of Legends общества в платформата Reddit.

79% от запитаните са били обиждани и след края на играта.

Агресивното поведение често продължава дори след финалните надписи. Агресивните потребители често се опитват да добавят в приятели „жертвите“ си. Спамът на покани за приятелство е типичен белег на токсичните потребители. Над 98% пък изобщо някога са били обиждани! Сега ще си кажете „Децата не знаят какво пишат в Интернет“, но вижте средната възраст на всички геймъри в Лига и преценете сами:

Инфографиката ясно показва, че едва 10% от записаните в обширната анкета са непълнолетни. Цели 37% пък са на възраст 21-24 години, което е повече от 1/3 от всички играчи. Повечето оттях са започнали да играят League of Legends преди 6-7 години.

Още една любопитна статистика показва, че всеки две от три жените се включват в онлайн MOBA приключението със своя партньор. При мъжете това прави едва един на всеки пет.

Оказва се, че 87% от асасин мейновете нямат половинка.

Сингъл в играта, сингъл и в живота, в кръга на шегата. Очаквано, дуо бот линиите са предимно от приятели или половинки в реалния свят. Именно геймърите, които обичат да залагат на асасини, са и най-токсични от всички. Те спамят пингове, дразнят се изключително лесно, обиждат съотборниците и дори умират умишлено.

Шокиращо е да се видят подобни огромни проценти. Мнозина искат да релаксират чрез в Лига. Играта има фенбаза от над 80 милиона по целия свят. Всяка година чупи рекорд след рекорд, а обществото продължава да бъде крайно агресивно и обидите летят зад всеки ъгъл…