Напоследък не обръщаме достатъчно внимание на феновете на симулаторите. Време е да поправим тази грешка. Ако обичате да подкарвате каквото ви падне под ръка във виртуалното пространство – следващата игра е за вас.

Самолети.

Най-популярните симулатори са концентрирани върху управлението на автомобили. Но защо да се ограничаваме с превозните средства, които се движат само по земя? В новата игра на Майкрософт Flight Simulator цялото небе е наше… а също така и всяко едно летище на Земята. Да, заглавието не е кликбейт. Не знаем колко време са си играли да правят този амбициозен проект, но създателите отчитат над 37 хиляди ръчно изрисувани аеропорти.

За прецизната изработка е събирана информация от карти, сателити и бази данни. Всичко е перфектно – от калните пътища до маркировките по пистите. Играта се обновява почти всяка седмица и така се поддържа максимално точна към реалния свят. В момента все още заглавието е в алфа версия, но се очаква съвсем скоро да бъде официалното представяне. В мрежата изтече 1-часов клип от геймър, който тества играта. Кадрите бяха страхотни – както си летим из белите пухкави облачете над, около и под нас се разразява буря. Системите започват да пищят и екшънът е пълен.

Впечатляващо е, че може да се лети навсякъде по света.

Симулаторът разполага с абсолютно всичко, нужно на най-претенциозните геймъри. Реално, светът в играта е 1:1 копие на планетата Земя. Разработчиците поправят всеки бъг от октомври месец насам и твърдят, че са много близо до пускането на Flight Simulator на пазара.

Спокойно. И ние първо ще проверим как изглежда летището в София, Варна, Бургас… Ихтиман. Ще бъдат забавни полетите през зимата, а навярно най-после ще разберем къде изчезват самолетите, когато достигнат Бермудския триъгълник.

Ако винаги сте искали да подкарате самолет, то заветният час настъпи. Живеем в хубави времена. Не е нужно да се мърдате и сантиметър, а имате възможност да кацнете навсякъде!

Ето какво да очаквате: