Напоследък всички се застояваме повече пред екраните и това започва да се отразява на периферията ни. Подложката за мишка или още mousepad често e подлагана на яростни атаки. Било то от чипс, парче пица, дори разлято кафе…

Ще участвате във видео разговор, но яденето още е топло и не ви се чака? На всеки се случва. Предлагаме ви няколко полезни съвети как ефективно и лесно да почистите пада си след такъв инцидент или ако просто се е замърсил с времето.

Първо – няколко неща, които не бива да правите с пада си при никакви обстоятелства:

  • да го изложите на слънце, защото ще избелее;
  • да го пуснете в миялната, защото не е чаша или купа…
  • да го метнете в пералня или сушилня, защото ще нараните тъканта;
  • да го сложите в микровълновата… добре, де, едва ли бихте го сторили.

Сигурно сте успявали поне веднъж да изперете с машина mousepad и сега ни се смеете. Ако си го харесвате, то не го правете отново. Дори при не толкова екстремна температура, е много вероятно текстурата или повърхността на подложката да се наранят сериозно. Горната част трябва да бъде гладка и приятна на допир, за да може мишката ви да се движи без проблеми. Все пак това е идеята на този mousepad, нали?

От високата температура пък може да се стопи долната му част. Ако все още не сме ви убедили и ще перете подложката, то поне прочетете внимателно инструкциите на пералнята си.

Какво предлагаме ние?

Вземете течен сапун, кухненска гъба или кърпа, топла вода и започнете да го търкате внимателно. След като приключите процедурата по подмладяване на пада си, го изложете да изсъхне. Просторът е идеален, вече обяснихме за сушилнята. Ако повърхността на подложката ви е твърда, препоръчваме влажна кърпа. Тук задачата ви ще е значително по-лека.

Надяваме се тази статия да ви е била полезна. Ще ни бъде интересно да разберем как вие почиствате периферията си!

А ето идея за ползотворни 17 минути пред компа – урок по геометрия чрез игра.