Жиан Зихао (или известният на всички гемйъри като – Uzi) обяви, че се оттегля от професионалната сцена. Най-добрият ADC играч в League of Legends прекратява своята кариера след 7 незабравими сезона.

Китаецът остава в сърцата на голяма част от феновете с грандиозните си плейове и умението да бъде постоянен.

Uzi ще бъде запомнен като мотора на Royal Never Give Up.

Отбор, известен като „династията“ в LoL. 23-годишният бот лейнър създаде огромен франчайз и е един от първите професионални геймъри, които подписаха договори за умопомрачителни суми. Механичните му умения остават ненадминати и днес. Тогава защо се отказва?

Uzi претърпя редица контузии в хода на професионалната си кариера. Крайниците му бяха пред угрозата да бъдат оперирани, а само чудо го извади от трапа. Лекарите го посъветваха да спре на момента или рискува здравето си и да не може да контролира дланите си до края на живота.

Китаецът е прекарал безброй часове пред компютъра, но това не се случва на всеки е-спорт състезател. Подобно на футболистите, баскетболистите и останалите спортисти, геймърите също получават контузии. Понякога те се оказват по-тежки от очакваното и в слуачая на Uzi… безвъзвратни.

2018

Това беше неговата година. През всички 12 месеца RNG доминира тотално в League of Legends професионалната сцена. Петицата от този сезон остава една от най-добрите за всички времена сред азиатците и изобщо в историята. Именно Uzi беше моторът на този отбор, който спечели 4 MVP награди в хода на кампанията.

Uzi остави трайна следа в електронните спортове и ще липсва на всички. Професионализмът му, харизмата и безкрайната отдаденост няма да бъдат забравени. Вечното желание за победа, характерно у всеки азиатски геймър, доби нови измерения в личността на Зихао.

Той завинаги остава в сърцата на своите фенове. Трудно е да си представим League of Legends без най-добрия ADC играч за всички времена. Можем да сравним неговото оттегляне с това на Пеле или Марадона във футбола.