Тази статия е посветена на всички Old school (Старата школа) играчи в Лига. На тези, които израснаха със стриймовете на Ocelote, xPeke, Shushei и оставаха без дъх от триумфите на Moscow 5 в международни турнири.

Е, любимата ни игра отдавна изчезна. Поне в този вид, в който ние я познавахме. И в която се влюбихме през стотиците безсънни нощи. LoL се превърна в машина за скинове, които децата трябва да си купят незабавно. Вече е трибуна за изява на азиатци със съмнителен социален статут, косплейъри и флеймъри.

В добрите стари дни не ни се натрапваха строго определени правила. Догмите на Riot се появиха в ясно противоречие с философията на играта – всеки билдва и развива героите по какъвто начин иска.

Преди време говорехме за Master Yi и Tryndamere на АП.

Те бяха само прашинка в пустинята от забавни нестандартни решения. Graves доминираше на бот лейн, Kog Maw и стария Nunu бяха отсреща. Преди да променят Gragas и Nidalee, за да ги направят джънглъри. В турнирите веднага се биеше пауза, а понятието loser bracket още беше на мода. Всичко това и още много…

Но какво доведе до това днес да наричаме League of Legends „друга игра“?

Отговорът е много прост – безкрайните промени. Riot така и не спря да премахва предмети, да обезкървява отбори. Непрестанната жажда за постигане на максимален баланс и десетките безсмислени нововъведения всеки сезон преляха чашата на търпението.

Както вече споменах, създателите изневериха на себе си. Преди нямаше рекомендед билдове. Не ти се казваше коя линия трябва да играеш преди самото начало. Създателите обърнаха прекалено много винамие на детските скинове и разглезиха прекалено много аудиторията, предимно невръстната ѝ част. Вече си перманентно баннат, ако наречеш някого „новак“. Това е положението.

Премахнаха се малкото голотии в по-атрактивните женски персонажи.

Явно, за да се угоди на новата целева група. Та кой родител би дал 20 евро, за да може детето му да гледа дълбокото деколте на Sona или Janna. В този ред на мисли – куп стари герои заприличаха на аниме рисунки… отново, за да се харесат на невръстните.

Следва продължение…

Много често ви ъпдейтваме относно League of Legends, но сме ви и подготвили селекция от постапокалиптични игри.