Една от най-популярните игри в целия свят – Fortnite, ще отпразнува подобаващо новата 2020 година. Създателите на блокбъстъра Epic Games зарадваха геймърите с новогодишно парти преди 12 месеца, като във виртуалния свят на батъл рояла се появи огромно диско кълбо.

Докато играчите се биеха, изведнъж всички започнаха да танцуват. В полунощ враждата беше забравена за момент – доста оригинално, трябва да признаем. Нека си го визуализираме: бродим из виртуалната гора с огромна пушка, хващаме един от противниците си на мушка… и е време да се разкършим с бенгалски огън в ръка.

Все още не е ясно как точно ще бъде отбелязано новото десетилетие.

Обаче в мрежата изтекоха снимки на ново диско кълбо, което е било заснето от играчи, решили да изгледат повторение на битката си. Предметът не е видим в реално време, появава се като бъг. Това подсказва, че отново можем да очакваме новогодишни танци във Fortnite. Запознати твърдят, че този 31 декември точно в 12:00 ще станем свидетели на нещо много по-мащабно.

Очаква се геймърите да разполагат с оръжия, които изстрелват фойерверки.

Нещо ще се случи“ е най-харесваният коментар под публикациите на една от официалните страници на играта в социалните мрежи. Мнозина са на обратното мнение. Скептиците виждат единствено козметични промени по картата и се готвят за „грандиозно парти“ единствено в реалния свят.

В момента тече зимен фест във Fortnite. Всеки ден в рамките на две седмици геймърите отварят по един подарък. Ако сте изпуснали началото, не се притеснявайте. Имате възможност да вземете своите безплатни награди до 7 януари 2020 година. Създателите пуснаха на бял свят лимитирана серия оръжия, а подаръци и точки опит могат да бъдат спечелени и чрез ежедневни изпитания.

Не е зле да си фен на Fortnite в наши дни. Новата година вече чука на вратата, а колкото по-малко време остава, толкова повече ни се иска да разберем какво ли са ни приготвили от Epic Games.