Чарлс Кумбър не е обикновен учител. Но навярно е един от най-обичаните в света. Причината е, че преподавателят от Сан Диего избра много иновативен начин да предаде урок по геометрия на седмокласници, докато са в карантина.

Цялото занятие премина в играта Half-Life: Alyx.

Ако все още не сте чували това заглавие, не се притеснявайте. Най-новата част от хитовата поредица излезе на 23 март и още е „топла“. Кумбър е сред запалените фенове, защото в прилежащото видео ще се убедим колко добри умения има с маркерите в шутъра.

Видеото от урока беше гледано над 200 хиляди пъти само през първия ден. След 5 – посещенията са вече 600 хиляди. Немислима активност за иначе рутинен час по математика! „По наше време още ползвахме тебешир и черни дъски“, навярно си мислите в момента и не сте сами.

Сега часовете се провеждат във виртуалната реалност (VR).

Американският даскал все пак е задал рестрикции, които не позволяват на децата да напускат тавана, на който се провежда „открития урок“. Иновативната му идея набързо доби популярност и заваляха хиляди положителни коментари:

„Този мъж ме излъга да изгледам цял урок за седми клас“, „Пише по-красиво във виртуалната реалност… отколкото аз на живо“, „Благодарение на този учител по математика навих жена ми да си купим VR“, „Вижте великия момент в 6:00“… и много други.

Наистина велик момент – учителят си е майстор в играта

Урокът продължава 17 минути. Целевата аудитория е 12-13 години и именно това е възрастовата група, която най-много го е гледала. Добра работа, г-н Кумбър!

Отново Ви напомняме да останете по домовете си, защото това наистина може да ограничи разпространението на COVID-19. Колкото по-скоро ограничим социалните си контакти и следваме препоръките на Щаба, толкова по-добре. Не е лесно, но живеем в „златна ера“ за гейминга и информационните технологии изобщо. Игрите отдавна не са средство за загуба на няколко часа ежедневно – напротив! Чрез тях научаваме много, а и получаваме нужния социален контакт с едно натискане на бутона. Half-Life е един от чудесните избори.

А пък в тази игра има всяко едно летище в света.