Любимият герой на първото кибер поколение – Супер Марио, почти завърши своя път към 3D средата. Популярният „ловец на гъби“ ще навлезе в новото измерение със Super Mario 64, а познайте кой отново ще бъде с него?

Лоялният му брат Луиджи.

Ударното дуо е заедно от приключенията през 1983 година, но мистериозно зеленият чудак се изгуби в серията. Появиха се много градски легенди за причините на неговото отсъствие, но най-верните фенове така и не го забравихме.

Минаха много години (по мои сметки 24) от последната поява на Луиджи. Официално не е обявено голямото завръщане или пък причината. Но в интернет пространството изтекоха данни от Super Mario 64. На следващата снимка ясно се вижда, че братът на Марио има свой модел в играта:

Луиджи извървя дълъг път от първата си стрелба с домати по лошите. Беше включен в самостоятелни серии, но сякаш в даден момент целият свят забрави за него.

В социалните мрежи дори има групи и страници с имена като „Върнете Луиджи“ и „Какво се случи с Луиджи?“.

Ще е интересно в какви режими ще можем да играем с него, каква ще е точната му роля и дали ще може да бъде селектиран свободно. Дори да бъде отново епизодичен герой – появата му няма как да не върне романтиката към 90-те години и „златната ера“ на играта.

Ето какъв беше фенският модел на чакания герой:

Добрата новина вече започна да се завърта в интернет пространството и реакциите могат да се сравнят със спечелването на световна титла по футбол. Най-големите фенове на поредицата ще могат с кеф да си сипят по едно питие тази вечер.

Ето че изгубеният брат на Супер Марио най-после е намерен. Ще можем да играем с него в 3D реалността, а все още чакаме да разберем какво наистина се случи с него.

Според слуховете Луиджи е изгубил паметта си, но дали наистина е така предстои да разберем. Носталгия.

Припомнете си любимите игри от 90-те с нашата класация.