Хитовият сериал на Нетфликс – „The Witcher“, накара стотици хиляди геймъри да си припомнят за третата част на едноименната игра. Вече Ви разказахме подробно за лентата. Сега е време да разгледаме и манията в електронния свят, която филмът донесе със себе си.

Създателите на „The Witcher 3: Wild Hunt“ се похвалиха с няколко счупени рекорда.

Оказа се, че през изминалия уикенд над 100 хиляди души са играли по едно и също време фентъзи заглавието в платформата Steam. Подобни данни не са били отчетени дори след официалното му представяне през 2015 година (Спокойно… и ние се чудим кога минаха 5 години).

Играта влезе в доста елитна компания

Това класира RPG-то на шесто място по популярност в Steam, измествайки „Destiny 2“, което само по себе си е голямо признание. Сериалът вдъхнови много нови играчи да преоткрият „The Witcher“ (официален сайт). Още една причина за шума около магическия му свят е и гигантската коледна разпродажба. От 50 щатски долара цената на специалното издание падна до достъпните 15 долара.

Доста е впечатляващо как „single player“ игра успява да се конкурира с безплатни заглавия, създадени да сблъскват хиляди геймъри един срещу друг.

През 2021 година ще бъде пуснат вторият сезон на сериала.

Този път интересът към видео играта се увеличи с 253.62%, а можем само да си представим какво ще се случи, ако създателите от „CD Projekt“ направят четвърта част на поредицата. Несъмнено подобни мисли вече им се въртят в главите. Не бива да забравяме, че всички посочени вече статистики се отнасят само за платформата Steam. Наскоро приключението беше включено в Xbox Game Pass, феновете на конзолите вече имат пълен достъп до любимите си герои.

Ренесансът на „The Witcher“ продължава с пълна сила – нов мод позволява да се играе с Хенри Кавил.

Белокосият убиец на чудовища е главният герой в хитовия сериал, успял да измести дори „Междузвездни войни“. Модераторите побързаха да обновят играта, давайки на всички фенове възможността да се докоснат до вдъхновяващия персонаж.

И за финал – новата 2020 година започва обещаващо за феновете на магии, приключения и фентъзи мотиви. След последните дни пък достигаме до извода, че дори стара и с малко „бъгове“, класическата кола не бива да бъде заменяна с лека ръка. Когато идеята е добра, годините нямат значение.