LoL е една от най-популярните игри за последните десет години. Превърна се в глобален електронен спорт, но може да бъде и просто средство за забава. Ако все пак искате да подобрите значително и бързо уменията и истински прогрес в League of Legends – следващите редове могат да ви помогнат.

Предлагаме ви пет съвета, които всеки играч трябва да знае, за да напредне в ранкинг системата.

Играта започва… преди да е започнала.

Подготовката е най-важната част. Преди още да сте заредили и напуснали фонтана, трябва да вземете предвид няколко значими факта. Преценете силните черти на вашия и противниковия отбор. Преобладават ли AP или AD герои? Кои са по-силни в началото и кои се превръщат в чудовища в късните етапи от играта. Трябва да знаете какви предмети да подберете в хода на играта още преди да са се родила първата вълна миниъни. Опитайте се да разгадаете пътя на противниковия Jungler, за да не бъдете изненади в самото начало. Преценете дали има смисъл да се съберете и да нахлуете в противниковата джунгла. Това са част от изключително важните неща, за които имате две-три минутки да помислите преди началото.

Бутонът „mute“ е вашият най-добър приятел!

Трудно бихте научили нещо от съотборниците си. Нека сме реалисти, ако сте в по-ниска дивизия от даймънд, те само биха ви ядосали и опитали да помрачат настроението ви във всеки удобен момент. Запушете устите на досадните тролове в самия зародиш на конфликта и никога не започвайте да им отговоряте. По този начин вредите и на останалата част от отбора. Представете си го така – всяка обида премахва по един предмет от билда на съотборника ви… Много добра стратегия е да mute-нете абсолютно всички в играта от самото начало.

Ранната преднина не винаги е от значение.

Някои герои се справят много по-добре в късните етапи, когато са завършили важните предмети по билда си. Всеки го знае. Има и такива, които се превръщат във валяци с напредването на времето и са почти невъзможни за контриране на късен етап. Не прибързвайте с изводите след 1-2 убийства, а останете хладнокръвни и не позволявайте на противника да се върне в играта. Прекалената самоувереност е загубила десетки, дори стотици хиляди игри. Още е рано за Коледа, не давайте излишни подаръци на противника, а се целете в кули, дракони, инхибитори… еднакъв брой точки се дават за победа на 20-а и 45-а минута.

Играйте силните си герои.

Някои мачъпи са трудни, но по-добре да влезете с лек хендикап, отколкото да изберете герой, който не ви е комфортен. Запомнете това и не слушайте съотборниците ви, докато пиквате. В бойните спортове има една поговорка: „Не се страхувам от противник, който умее 20 хиляди удара. Пазя се от боец, който е повторил един удар 20 хиляди пъти“.

Забавлявайте се!

Всеки зарибен по League of Legends жадува прогрес и бързо катерене на стълбицата, но преди всичко това е игра. Не бива да се ядосвате и да приемате загубите присърце. Наслаждавайте се на LoL, намерете кои линии и роли ви допадат повече. Експериментирайте. Прекаленото повтаряне на едно и също може да има негативен ефект, а след омръзването идва и демотивацията за успех. Намерете златния баланс и играйте за лична наслада.

Ако си мислите, че да mute-ваш е лошо, вижте и тази статия.