Създателите на хитовата игра League of Legends (LoL) – Riot Games продължават да набират инерция в гейминг средите с новата си платформа Riot Forge. Така вече и други студиа ще могат да работят по проектите от вселената Рунетера. Свят, в който познатите на милиони фенове на LoL герои оживяват.

Какво значи това?

Наскоро компанията отпразнува 10-тата годишнина на най-добрия си продукт. Покрай шума около бляскавото парти сякаш на заден план остана показването на нови 7 игри. Riot Games представи заглавията на крайно обещаващи проекти, готови да разтърсят гейминга през 2020-та година.

Обявявайки война на Blizzard!

В живо предаване по каналите си в мрежата компанията представи нова игра с карти, подобна на популярната у нас – Hearthstone. Заглавието e Legends of Runeterra. Но това не е всичко – 2D бойна симулация с героите от Лига ще зарадва всички фенове на жанра. Става въпрос за игра тип Mortal Combat, Tekken и т.н.

„Тактически шутър“ също беше показан, а създателите побързаха да пояснят, че не са крали идеи от хитовете Counter Strike и Overwatch. Запознати пък твърдят, че новата игра на Riot ще бъде нещо между двете… предстои да разберем. По последна информация знаем, че бета версията ще стартира в началото на 2020-та година.

Мистериозният проект!

От Riot Games така и не издадоха подробности за една от новите си игри. Създателите я наричат Проектът „F“, а до момента сме имали възможността да видим само няколко секунди от нейн трейлър. Играта изглежда ще бъде стратегия във фантастичния свят Рунетера, а феновете на жанра побързаха да я окачествят като „новия конкурент на Starcraft“. Дизайнерите на Blizzard има защо да са угрижени…

Представена беше и чаканата с години мобилна версия на League of Legends, която ще удари в земята конкурентните заглавия, чиито имитационни симулации могат да бъдат изтеглени на всяко мобилно устройство. От смартфон съвсем скоро ще можем да играем и Teamfight Tactics. Заглавие, в което феновете набързо се влюбиха. Публиката видя и първите кадри от новите анимационни серии. Но това не е всичко.

Riot Games дава сериозна заявка в още един свят… този на модата!

О, да. Не сме се (п)объркали. Господарите на дамските чанти от „Луи Вюитон“ пускат на пазара уникална серия от над 40 артикула в колаборация с League of Legends. Продуктите са наречени LVxLOL и са бутикови, като стойността на повечето надхвърля 1000 щатски долара. Най-скъпият е дизайнерско кожено яке с цена $5600! По-прозорливите заподозряха подобна стъпка, когато бял свят видя новият скин на един от последните герои в LoL – облечен в маркови дрехи на Луи Ви.

Така студиото за видео игри ни обещава една интересна 2020-та година, а ние ще продължаваме да следим изкъсо тях, новите им заглавия и… рокли.