В последните десетилетия фразата „бъдещето е сега“ е изречена толкова пъти, че вече добива баналност. Затова нека не я употребяваме, а просто се запитаме: Искаме ли да носим компютрите си навсякъде с нас? Просто да ги пъхнем при нужда в джоба си, след като сме поиграли в почивката между лекциите?

Не, не става въпрос за „PlayStation portable“, „Nintendo Switch“ или някоя друга гейминг платформа. Говорим за истински компютър, от плът и кръв (почти). Малка, но мощна машина. Украсена с най-новия Уиндоус 10 и всяка любима игра.

„Concept UFO“.

Така се нарича прототипът на иновативната джаджа, която компанията „Dell Alienware“ ни представи. Мъникът е повече от впечатляващ и изглежда като изкаран от поредната част на филма „Завръщане в бъдещето“.

Искаме да покажем на света, че ние в Dell сме млад и иновативен екип„, заяви мениджърът Рей Уоткинс. „Всички могат да видят, че се занимаваме сериозно върху нашите идеи. Навярно ви изглеждат налудничави на моменти, но само почакайте. Приготвяме една дузина неща. Съвсем скоро ще преобърнем вашите представи.

Първите геймъри, които изпробваха портативния компютър, останаха много доволни от видяното. Сравняват го с „Nintendo Switch“, но много по-удобен и бърз. Производителите обещават да го захранят с най-актуалните модели на процесор и памет. Самата джаджа като размер е 8 инча. По-голяма и по-солидна е от флагмана на Нинтендо. Впечатлява с различните си трансформации и придава усещане за нещо, което действително „променя играта“.

Дизайнерите залагат на комфорта – „Нито един геймър не бива да остава разочарован„, гласи мотото им. Удобството е на първо място при изработката, защото често през последните години потребителите се оплакаха от твърде големи мобилни телефони например. Все още има много работа по портативния компютър, но бъдещето му изглежда светло. С опростен и модерен интерфейс, мощни характеристики, иновативни функции и чудесна реализация“Concept UFO“ дава сериозна заявка за бъдещ топ продукт.

Навярно тепърва ще се появяват бъгове, но това е нормално. Дори скептиците трудно има за какво да се хванат. Очакваме съвсем скоро още подробна информация около този любопитен миникомпютър.