Страхотни новини за феновете на Teamfight Tactics. Създателите на хита Riot Games разкриха, че от месец март най-сетне играта ще бъде достъпна и от мобилни устройства. Наскоро отбелязахме, че чакаме да разберем кога ще можем да играем и от смартфон.

До официалното пускане ще бъдат добавени нови герои и функции, които не се очаква да бъдат ексклузивни за геймърите, които са избрали да се насладят на Teamfight Tactics от телефона си. От Riot ни подсказаха част от промените. Дакс Андрюс и Стефън Мортимър обясниха какво можем да очакваме от хита през 2020 година в клип:

Все още няма официална дата.

Запознати твърдят, че в началото или средата на март мобилната версия и новият Сет 3 ще бъдат пуснати заедно. Играта ще бъде достъпна както за Android, така и за iOS. Няма да бъде част от League of Legends, както е в момента във версията за компютър. Всеки ще може да свали приложението напълно безплатно.

Хубавата новина е, че ще бъде налична за игра „cross-play“.

Какво значи това? Ако вашият приятел/ка харесват повече десктоп версията на Teamfight Tactics, няма да има никакъв проблем да играете заедно. Няма значение дали сте избрали смартфон, персонален компютър, таблет или др. Е, вече ще имаме още едно извинение защо „фийдваме“ – падна ми батерията на телефона и докато го включа…

Все пак създателите на конкурентния Auto Chess – Dota Underlords, вече имат мобилна версия. От Riot ще се опитат бързо да наваксат изоставането, но не за сметка на качеството.

„Опитваме се да осигурим на геймърите чувството, че играта е създадена за телефон“, обещават от Riot. Съвсем скоро ще разберем дали са успели в това си начинание.

Продължаваме да ви информираме за един от хитовете сред геймърите в последните месеци, а ако не желаете да пропускате абсолютно нищо от света на Teamfight Tactics – следете и официалния сайт.