League of Legends може да ни докара до полуда и екстаз. Популярната игра и електронен спорт носи твърде полярни чувства на всеки, докоснал се до нея. След измъчена 50-минутна победа задоволството е голямо, обаче никой не обича да играе перфектно и същевременно да губи заради съотборниците си. Elo Hell или просто hell.

Elo Hell е название за най-трудната прослойка в ранк системата.

Мъчно се излиза оттам, защото са събрани играчи с малко опит, твърде висока самооценка и токсично поведение. Няма строго определени граници, но ориентировъчно става въпрос за дивизиите от „бронз 5-4“ до „силвър 1“, че дори и ниските нива на „голд“. Сигурно се чудите защо не „айрън“ – просто в него състезателите са наистина слаби и новаци, които губят игрите си заради себе си. Няма точен лек за излизане от Elo Hell-а, но все пак някои герои могат да улеснят по-бързото изкачване на стълбицата.

Предлагаме ви 5 героя, с които бихте могли да износите по-лесно игрите си и най-сетне заслужено да достигнете мечтания висок ранк.

Amumu

Тъжната мумия от известно време държи най-високия win rate. Магиите на Амуму не изискват много практика и стилът на игра не затормозява излишно. Неговото Q има изключително висок обхват, а самата анимация често подвежда противника – лесно е за уцелване. Чисти бързо джунглата и много често се оказва, че след 9-10 ниво сте по-напред от лейнърите. Не умира лесно, което е много важно за Elo Hell. Комбинацията от тежък crowd control, сравнително добър damage и практичност го прави един от идеалните пикове за победни серии.

Tryndamere

Един от интересните избори, които рядко ще видите по високите нива в Лига. Ще ви трябва известно време да научите кога можете да се биете и кога противникът ви е по-напред в дадената ситуация. Избираме именно този герой, защото сам може да износи игра, ако бъде оставен да пушва някоя странична линия. А в Elo Hell това се случва твърде често. Отборите често се събират в средата и забравят за останалите лейнове, което може да бъде наказано от Тринда, а и останалите „сплит пушъри“. Дори фийднати опоненти се стопяват за секунди от меча на култовия герой.

Miss Fortune

Друг от топ пиковете в момента. Лесен е за игра, предвид пасивната бързина заради нейното W. Това ще ви бъде от огромна полза да избягвате skill shot-овете на противника. Много играчи в Elo Hell не умеят да се пазят и така улесняват сериозно съперниковия отбор. След 6-то ниво може да изпепели съперниците си на линията, а защо не и да обърне хода на някой лош team fight около дракона. С минимални тренировки ще упражните достатъчно магиите на пиратката, а фарменето с нея е елементарно заради пасива.

Rumble

Добре де, това е любимият ми герой. И именно с него излязох от Elo Hell за първи път през 2013 година! На топ печели почти срещу всеки, при това доста убедително. Единствената трудност е да се балансира пасива на жълто, а с новия мод за тренировки можете да усъвършенствата улта. Ръмбъл е звяр в mid game-a. Печели лесно линиите си и след това изтрива цели отбори. С този герой ще увеличите процента на спечелени игри. Може да се ползва добре и мид, но там по-скоро е за по-напредналите (над „голд“).

Janna

Предложението ни при съпортите е валидно при всякаква мета. Жана е универсалният лек за всеки лош team fight. И тя като Мис има пасивна бързина, което е страхотно за не толкова опитните играчи, които се затрудняват да избягват съперниковите магии. Играе се лесно, а коефициентът на полезна дейност е невероятен. За капак щитът увеличава атаката на лейн партньора ви, а комбинацията Q + R може да го спаси от почти всяка напечена ситуация.

Ако Лигата ви е омръзнала, вижте какви други планове имат от Riot.