Твърдите действия на САЩ към собственика на платформата WeChat, Tencent, няма да повлияят върху електронните игри. Това стана ясно, след като голяма част от геймърите в САЩ прогнозираха мрачни времена за индустрията.

Америка отговори със солидно „не“ на китайските желания за масово следене. Компанията Tencent обаче държи собственика на League of Legends – Riot Games, 40% от Epic Games (Fortnite, Unreal Engine), дялове от Activision, Blizzard и много други гиганти на пазара. Всички опасения бяха напълно логични. След като социалната мрежа Tik Tok има едва 45 дни до забраната – очакваше се и дъщерните фирми на холдинга да поемат удара.

Журналистът Сам Дийн потвърди, че видеоигрите няма да бъдат засегнати!

Без платформи за танци и предизвикателства добре, но махнеха ли Лигата на хората… най-вероятно щеше да се стигне до гражданска война. В кръга на шегата.

Доналд Тръмп е първият президент от много време насам, който си позволява да затвори вратата за инвестиции от Китай. Съмнителното управление в източната страна накара милиони хора по цялото земно кълбо да предположат, че са следени ежедневно. Китайските приложения и технологии колектират лични данни, които биха се оценили на трилиони.

В момента компаниите в САЩ отказват да обслужват мобилния гигант Huawei.

Ако ембаргото беше засегнало гейминга, загубите за инвеститорите в електронни спортове щяха да са за милиони щатски долари. Бизнесът с гейминга се развива изключително бързо и за всички любители на алтернативните светове е добра новина, че не са намесени в политически конфликти.

Геймингът и изобщо IT сферата остават едни от малкото неопетнени кътчета на планетата.

Видео игрите могат да поемат глътка свеж въздух в странните времена, в които живеем. Рационалното решение на американското правителство избегна вълната от недоволство, която щеше да залее Белия дом, ако решението беше обратно. За сега игрите с азиатски инвестиции няма да попадат в полезрението на властите, а за любителите остава едно – шоуто трябва да продължи.

Радваме се, че Тръмп няма да спре кранчето на геймърски Китай, а през юни ви уведомихме, че Minecraft влезе в Залата на Славата.